Gårdsbruket

 

 

Jordbruket på Fjeld drives økologisk. Det betyr at vi bruker ressursene på en miljøvennlig og bærekraftig måte. Vi bruker for eksempel naturgjødsel istedenfor kunstgjødsel og vi bruker ikke sprøytemidler. Sauene får mer plass i fjøset, og det er strengere regler for medisinering. Vi som skal selge produkter fra en økologisk godkjent gård må følge et strengt regelverk, som kontrolleres gjennom Debio.
Til gården hører også ca 500 da skog og utmark. Gårdens arealer grenser mot strandlinjen ved Isesjø, Skjeberg golfklubb på Hevingen og Kampenesmyra industriområde.

Molly

Den første du møter når du kommer til gården er nok gjeterhunden Molly! Hun ønsker alle velkommen til gårds og passer svært godt på oss alle sammen..

 

 

Kjøkkenhagen

Til eget bruk dyrkes mange slags grønnsaker, rotfrukter,  poteter, løk og purre. Våre frukttrær gir oss epler og pærer, og i kjøkkenhagen kan vi også høste rabarbra, rips, solbær og stikkelsbær, aronia og ikke minst bringebær til saft og syltetøy.  I og rundt drivhuset trives tomater, agurker, squash og gresskar.  I vår parsellhage kan du dyrke dine egne økologiske grønnsaker, bær og blomster. Vi du leie økologisk hageprsell? Det vil koste deg noen hundrelapper og jord under neglene, men du vil få mye igjen! Meld deg på så tidlig som mulig før sesongen!

IMG_8695

Bigården

Vi har også bier som gir oss deilig sommer-  og lynghonning om høsten. Honningen selges fra gården.maibilder 012

Skogen

Skogbruket produserer ved for salg. Hver vinter tar vi også ut tømmer til egne materialer. Enkelte år selges også tømmer og massaved til sagbruk og industrien. Kontakt Halvor 926 56 916 for ved.

50

Våren 2018 har vi ny og mer moderne vedkappe, noe vi gleder oss veldig til å ta i bruk!

Sauer

Sauene våre gjør en viktig jobb med å holde landskapet åpent. De lammer i april, og går etter det ute hele sommeren og beiter rundt på gården. Molly, vår hyggelige og svært selskapelige gjeterhund er med overalt.

Våre sauer er hovedsakelig blæset sau, Om vinteren teller flokken 50-60 voksne søyer som lammer om våren. Vil du kjøpe vårt lammekjøtt kan du kontakte oss på mail eller på telefon, for levering i september og oktober. Du kan også kjøpe skinn fra gården.

Ponnier

Vår sjarmerende og snille shetlandsponni Frøya (19år) har blitt brukt til riding, kjøring med vogn og slede og til å dra tømmerstokker i skogen der hvor ikke traktoren kommer frem mellom trærne, i mange år. For tiden nyter hun en litt mer bedagelig tilværelse i vår besøksgård. For tiden ser vi oss om etter en hest til, da vi ikke lenger har Lukaz blandt oss.

 

 

Gjess

Etter noen års opphold har vi igjen Smålensgås på gården. Denne gamle gåserasen fra Østfold sto i fare for å bli utryddet, og noen ildsjeler har i årevis ført den videre med noen besetninger rundt i fylket. I det siset har nye kommet til og det er nå mulig å få kjøpt gåsestek av Smålensgås. Men ikke her hos oss! Her har de jobben med å være vakre, livfulle og kanskje litt skumle, men ikke mer enn at vi tåler det!

smålensgås

Høns

I det lille hønsehusen borte i skogkamten holder vår lille hønseflokk til. Godt gjetet av Molly kan de trygt strøve fritt rundt.

IMG_8742

Gårdstunet

Litt villvoksent, eller om man vill: et biologisk mangfold!

 

sittegruppe i tunet